lördag 28 februari 2015

Om ni undrar vart jag är?




Hemma i Falun är jag och har hunnit vara på medal plaza för att se Sveriges fantastiska dam stafettlag få sina silvermedaljer och sedan dagen efter varit på Lugnet för att heja fram svenska herr stafettlaget till deras silver! I morgon ska vi till arenan igen för att se sista tävlingen för detta VM - 5-milen! Ska bli så himlars spännande! 

Har det verkligen jättebra här hemma, det är en fantastisk stämning på stan och på arenan! Så glad att jag åkte hem! 


onsdag 18 februari 2015

Den sorgligaste låten



Egentligen vet jag inte varför jag lyssnar på den, eller jo, det vet jag ju; den är fantastiskt vacker, men det är en såååå otroligt sorglig låt att jag får tårar i ögonen varje gång. Och nej, det är inte bara på grund av att det är soundtracket till The Fault in our stars (som är en väldigt sorglig film). Nej, av någon anledning får jag en annan historia i tankarna när jag hör den, en egen berättelse som är så hjärtskärande sorglig att jag börjar gråta.


Så nu tänker vi inte mer på det och jobbar vidare =)

fredag 13 februari 2015

Det blev fredag igen...


Fredag den 13 och tröttheten kom ifatt mig. Dags för lunch, får se om jag får igång kämpaglöden en sista gång den här veckan sen!

Det har varit en riktigt jobbig vecka för kropp och själ, men oj vad jag har kämpat. Fått mycket gjort på jobbet, men sömnen gick bananas och jag har haft panikkänning i bröstet. Framförallt en oroskänsla som inte är trevlig. Men i dagsläget är den borta, det där trycket över bröstet och det är såååååå skönt.

Jag tror det beror mycket på att det blev en himla bra dag igår. Jag och Sophie gick igenom rapporterna och hon tog på sig (tack tack tack) att kika igenom det tekniska med rapporterna som rubriker, textstorlek osv. Jag skriver, skriver, skriver och det känns inte omöjligt att jag ska hinna. På kvällen hade jag bestämt mig för att gå på trivselkvällen på Blackis som Luleå bugg och swing anordnar, 2 timmar när en får chansen att träna på det en lärt sig på kurserna, dvs dansa ut och ha det roligt. Jag dansade - för att vara jag - mycket och fick flera bra danser, varav en jättetrevlig fox (älskar fox mer och mer). Appropå socialdans så ska ni läsa Sophies blogginlägg om socialdans, så mycket av det hon skriver där känner jag igen mig i, redan, och då har jag knappt rört på ytan än av denna socialdansvärld.

Som om kvällen inte kunde bli bättre kikar på Iphonen på vägen hem och inser att mina syskon svär högt. Ja, nu gillar jag ju oftast inte när mina syskon är arga på något, men i det här fallet så handlade det om hockey, och där håller inte jag och mina syskon på samma hockeylag. Med andra ord var det rivalmatch igår i Gavlerinken mellan Brynäs och Leksand, där Brynäs gick segrande ur striden med i slutändan klara 4-1. Det var inte bara en skön seger, utan den segern innebar också att vi (Brynäs) tog sig över strecket.

Det var förresten derby i Luleå igår också, Luleå-Skellefteå, och även här lyckades hemmalaget knipa en seger i sista minuten. Kollegorna på kontoret som håller på Luleå har gått med Luleå halsdukar och mössor på sig idag, troligtvis för att markera för de där kollegorna som håller på Skellefteå =). Har jag sagt att jag bor i en hockeytokig del av Sverige?!
Som sagt helg igen och jag längtar mest till efter melodifestivalen i morgon när jag får kika på min nya kärlek - prästen Sidney Chambers i finfina serien Grantchester. Allstå han skådisen som spelar honom - James Norton - han spelade ju för fasen psykopaten i Happy Valley, och ändå gillar jag honom jättemycket i denna serie. Sen kan det bero mycket på att Sidney är olyckligt kär i serien, det är något jag kan känna igen mig i mycket. Känns rätt skönt ändå att han inte blev en Damien Lewis som jag fortfarande inte klarar av att se i något efter Forsyte Saga.

måndag 9 februari 2015

I min stressiga måndagsbubbla

Vaknade halv 5 i morse och kunde inte somna om, för kroppen var redan i full gång med oro för dagen och stress i själen. Så jag gick upp, gjorde mig i ordning, fördrev lite tid och for sedan till jobbet. NU däremot är jag trött. NU är jag också lugnare för fått en del gjort (har MASSVIS kvar), men jag har fått en hel del gjort.

Gårdagen var en sådan där mjäh-dag. Förvisso glad och nöjd, jag lagade matlådor och var och dansade, men jag var nog lite låg, vilket märktes på dansen när jag hela tiden fick höra att jag höll handen fel, jag twistade för mycket, jag snurrade för fort bla bla bla. Jag fattade nog inte hur det tog på mig förräns den där enda killen sa "BRA" glatt efter en lyckad snurr. Hade kunnat slängt mig om halsen på honom och gett honon världens största kram. Tänk om folk kunde vara lite bättre på att läsa av människor, att se att inte alla blir bättre av att bli tillsagd vad de ska göra hela tiden, att de kanske själva behöver lista ut vad de gör för fel och då fråga om hjälp om det skulle behövas.

Njäh, nu blir det Blackis på torsdag, för där ska folk vara trevliga enligt min kursare K. Får se om jag kan överkomma min rädsla för dansen!

För jag ville ju egentligen bara skrika "SHUT UP AND DANCE"!!!

(För det är ju min favoritlåt just nu)

fredag 6 februari 2015

Fredagslista!

Dagens frisyr: Halvlortigt, hopplöst tjockt hår, men jag kämpar på.

Dagens kläder: Randig klänning och svarta leggings – kör på bekvämlighet dessa dagar.
 
Dagens mat: Frukost: havrechokladdryck och flingor med mandelmjölk. Lunch: resterna från igår som var torsk, potatis och en sås gjord av fänkål, lök, vitlök, grädde, vatten och buljong – ÄLSKAR ibland Linas matkasse väldigt mycket, igår var en sådan gång.  
 
Dagens händelse: Att solen skiner för första gången på väldigt länge utan att det är – 20 grader kallt. Hade varit en perfekt dag att ge sig ut i skidspåret, så ska faktiskt in till stan sen och köpa skidvalla ifall det skulle dyka upp en till sådan här dag när jag ledig. LÄNGTAR efter att få åka skidor.
 
Dagens planer: Jobba klart för dagen, sen ta en runda på stan för att som sagt köpa skidvalla, men också titta om Claes Ohlsson har en luftfuktare och i så fall införskaffa en sådan. Sedan ska jag köpa med mig sushi från favoritstället hem (blivit lite av min fredagstradition), hem och äta den, kanske börja städa lite och sen kika på På Spåret och efter det troligtvis någon film, eller tv-serie.
 
Dagens vill ha: Näbbskor
 
Dagens saknad: Familjen och vännerna, som vanligt! Men fick min dos helgen som var och om 3 helger (tror jag) åker jag hem till Falun för att få kramas med mamma, pappa, syrran och lilla pyret! 
 
Dagens tråkigaste: dammhögen som är mitt hem och kräver omedelbar städning, vaknar varje morgon med en nysattack.
 
Dagens godis: Alltid den här Oatly chokladdrycken…
 
Dagens humör: mest trött, men samtidigt rätt så motiverad. Blev glad av gårdagens möjliga framtidsplaner.
 
Dagens komplimang: Hm…är alldeles för dålig att komma ihåg.
 
Dagens längtan: Tills rapporterna är färdiga och jag kan få läsa en skönlitterär bok utan dåligt samvete.
 
Dagens tv-serie: Sleepy Hollow, såg ett avsnitt igår som var riktigt otäckt och har två avsnitt kvar för att komma i takt på säsongen. 

 

Måste ha...

Fick nyss ett riktigt starkt "måste ha" behov. Min kollega F hade ett par fantasiskt fina näbbskor på sig idag, skor som hon berättade att hon köpt på Tradera, skor som i vanliga fall kostar JÄTTEmycket. Ha behovet var stort redan då, men när jag då googlade på dessa skor och hittade företaget de kom ifrån - KERO så blev det ännu större!

Titta bara vilka fina skor de tillverkar:

http://www.kero.se/shop/products/product/show//bynaebben-antik/
http://www.kero.se/shop/products/product/show//bynaebben-svart/
Skor med tjockare läder.
http://www.kero.se/shop/products/product/show//bloetnaebb-roed/
De röda var faktiskt finare i det tunnare lädret.
 
 
Tyvärr har jag inte råd att beställa något av dessa par skor nu och jag undrar om det är värt att spara pengar för att skaffa ett par tills nästa år?! För visst är de verkligen fantastiskt fina???

måndag 2 februari 2015

Snö i stora lass

...och även folk som bott här hela sina liv är förvånade över hur mycket snö som kan komma! Jisses vad snö det är i Luleå! Helt galet och jag tycker det är skithäftigt! Ljuger inte om jag säger att det är minst 2 meter snö, och snö/ploghögarna ska vi inte prata om! Så jag visar er några bilder istället! 😜




Fullspäckad helg i bergslagen

Det var planerat sedan länge att jag skulle åka hem till Dalarna den förra helgen. Tanken var från början att jag skulle ha mina semestervec...